Sub navigatie

Spelend leren

Digitaal lesmateriaal

Duizenden leerlingen spelen jaarlijks Plaza Challenge School in Nederland en België. Schrijf je ook in en speel twee gratis rondes.

Let op: alleen voor docenten!

Direct inloggen

Contact gegevens

Plaza Challenge School
Bellen/whatsapp: 06-21264981
info@plazachallengeschool.nl

 

De docentenmodule is ontwikkeld op verzoek van en in samenwerking met docenten, een gespecialiseerde onderwijsadviseur en andere deskundigen. Met de docentenmodule kunt u Plaza spelen en beheer(s)t u uw klas. Hieronder volgt een beknopt overzicht van de mogelijkheden.

Accounts beheren

Om te beginnen heeft u accounts voor uw leerlingen nodig. Deze maakt u eenvoudig aan door het gewenste aantal deelnemers in te voeren, een standaardwachtwoord aan te maken en vervolgens met een druk op de knop te bevestigen. Elke leerling krijgt automatisch een unieke loginnaam. Alle login gegevens kunt u printen en tijdens de eerste les uitdelen. Hiermee kunnen leerlingen eenvoudig inloggen en Plaza starten.

Spelonderdelen aan/uit

Als u een Plaza start, kunnen de spelonderdelen worden ingeschakeld voor uw onderwijsniveau. Deze zijn gekoppeld aan de eindtermen zoals die voor uw vakgebied zijn opgesteld. Als docent heeft u daarnaast altijd de mogelijkheid om spelonderdelen aan/uit te zetten naar eigen inzicht om de Plaza optimaal op het niveau van uw klas te laten aansluiten.

Aantal speelrondes aanpassen

Het competentieprofiel dat gegenereerd wordt na het spelen van een volledige Plaza is genormeerd op minimaal 18 rondes. Wij adviseren u dan ook minimaal dit aantal te spelen. Het maximum aantal is 26 rondes. U kunt tijdens een Plaza besluiten om het aantal speelrondes aan te passen. Vóór het opstarten van een Plaza kunt u nog aangeven of u 2 proefrondes in uw klas wilt spelen. Zo kunt u de leerlingen rustig kennis laten maken met het spel voor de echte competitie begint.

Eigen krantenartikel plaatsen

Na elke ronde verschijnt een digitale Plaza krant met leuke en nuttige artikels over en voor uw klas. Dit gaat volledig automatisch. Als docent kunt u via deze optie daarnaast zelf iets publiceren zoals handige tips of uitleg van marketing begrippen. Er zijn voorbeeldartikelen beschikbaar die u kunt gebruiken. Als u het artikel publiceert, staat het per direct in de krant.

Voortgang en resultaten

De docentenmodule heeft 3 overzichten beschikbaar van waaruit u de voortgang van de leerlingen kunt volgen:

  • Winkelinformatie – Welke winkels heeft de leerling en welke eigenschappen hebben deze winkels?
  • Indicatoren – Lagen er voldoende prodcuten in de winkel? Welke prijsmarge heeft de leerling gekozen? Informatie over personeel in winkels, leningen, etc.
  • Resulatenmatrix – Op de verschillende onderdelen wordt aangegeven hoe een leerling heeft gepresteerd ten opzichte van andere leerlingen.

Tussenstand

Deze optie kunt u uitstekend gebruiken om de ronde klassikaal terug te koppelen. Dit is vooral leuk als het op een digibord of een beamer in de klas geprojecteerd kan worden. In de docentenmodule is te zien hoeveel punten elke ondernemer heeft en wat de ondernemingswaarde is. Tevens heeft u inzicht in producten ranglijsten: welke ondernemer is marktleider met welk product.

Toets- en beoordelingsmodule

Met deze module kunt u vragen aan de leerlingen stellen en beoordelen. Er zijn standaardvragen ingesteld maar u kunt ook nieuwe vragen toevoegen. U kunt instellen in welke ronde de vraag gesteld wordt. Als de leerling zijn/haar antwoord heeft ingevuld, ziet u deze in uw overzicht waarna u een beoordeling kunt toekennen.