Spelend leren

Digitaal lesmateriaal

Duizenden leerlingen spelen jaarlijks Plaza Challenge School in Nederland en België. Ook spelen in uw klas? Klik op de knop rechtsboven in het menu en schrijf in om twee gratis rondes te spelen met uw klas.

Let op: alleen voor docenten!

Direct inloggen

Contact gegevens

Plaza Challenge School B.V.
Bellen/whatsapp: 06-21264981
info@plazachallengeschool.nl

 

Vanaf november 2018 is Plaza Challenge partner van Vecon Business School.

Stichting VBS

Onze samenleving vraagt om economische zelfstandigheid. Goed leren omgaan met geld en ondernemerschap zijn hierbij belangrijke onderwerpen. Daarnaast wordt van scholen gevraagd om te investeren in talentontwikkeling van leerlingen. 

De VECON geeft aan deze vragen invulling met het initiatief VECON BUSINESS SCHOOL (VBS).

Het doel van de VBS is om zoveel mogelijk leerlingen via het onderwijs vertrouwd te maken met de economische aspecten in de maatschappij. Leerlingen krijgen de kans om hun talenten te ontplooien en hun ondernemendheid en ondernemerschap te vergroten.

Dit doen wij door:

  • Het aanbieden van een netwerkorganisatie voor leraren.
  • Certificering voor scholen die investeren in economische talentontwikkeling.
  • Individueel certificaat voor leerlingen die voldoen aan de eisen van de VBS .

Niet exclusief, wel onderscheidend

De VBS wil zoveel mogelijk leerlingen de kans bieden om hun economische talenten en ondernemerschap te ontdekken. Daarom heeft de VBS gekozen voor een laagdrempelige certificering die voor iedere school bereikbaar is. Scholen vragen soms om exclusiviteit in de omgeving. Dit past niet in de missie van de VBS, maar omdat het curriculum veel keuzeruimte bevat, kan iedere school een programma samenstellen dat past bij de eigen identiteit. Op deze manier kunnen scholen in dezelfde regio zich uitstekend onderscheiden.

Lees hier meer over de samenwerking tussen VBS en Plaza Challenge School.