Het Econasium is bedoeld voor leerlingen met wiskundig inzicht en interesse in economische onderwerpen.

Het Econasium biedt getalenteerde leerlingen in de bovenbouw van het VWO een programma aan dat hen:

• een extra uitdaging biedt
  • onderzoeksvaardigheden bijbrengt die van belang zijn voor veel universitaire studies
  • motiveert voor een vervolgstudie (m.n. in een economische richting) op een universiteit
  • en daardoor hun kans van slagen in het wetenschappelijk onderwijs vergroot.

De leerlingen leren onderzoek te doen en passen dat toe in hun profielwerkstuk, waarbij ze ondersteund worden door wetenschappers van Tilburg University.

Meer over het Econasium weten? Klik hier.